Необходими продукти:
500 г телешки джолан с кост
500 г печурки (не големи)
250 мл бяло вино
1 консерва бял боб (400 г)
3 скилидки чесън
1 глава лук
1 морков
3 стръка мащерка
1 стрък розмарин
1 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Джоланът се залива с вода и се вари около 4 часа, заедно с моркова и половин глава лук, нарязани наедро, и стръковете мащерка.
Бульонът се прецежда.
Месото се реже на кубчета.
Гъбите се белят и се разполовяват.
Чесънът се наситнява и се запържва за кратко в сгорещения зехтин, добавят се гъбите и също се запържват.
Наливат се виното и 1 л от бульона, пуска се розмаринът и се вари около 20 минути.
Розмаринът се отстранява, добавят се месото и отцеденият боб. Готви се още около 5 минути.
Овкусява се със сол и черен пипер и се сервира.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Други рецепти:
Бял борш с дълбок вкус
Френска лучена супа
Топла супа за студените вечери
Класическа пилешка супа
Пилешка супа по селски
Да си сготвим борш