Таратор с печен чесън и кориандър

По рецепта, вдъхновена от индийската кухня

1 от общо 3 гласа
Необходими продукти

800 г кисело мляко
3 краставици
1 глава чесън
1 връзка кориандър
2 с. л. зехтин
1/2 ч. л. кимион на зърна
чили на люспи без семките
сол и черен пипер на вкус
сокът от 1 лайм

Начин на приготвяне:

Необелената глава чесън се посолява, полива се със зехтина и се увива в алуминиево фолио. Пече се около 30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, след което се оставя да се охлади. 

Почиства се от люспите. Намачква се.

Краставиците се обелват и се нарязват на кубчета, кориандърът се накълцва. 

Кимионът се запича на сух тиган. Стрива се в хаванче. 

Киселото мляко се разбива с бъркалка, за да няма бучки. Подправя се с кимиона и сол на вкус. Прибавят се чесънът, сокът от лайм, кориандърът, краставиците и се разбърква. 

Разрежда се със студена вода до желаната гъстота. Оставя се в хладилник за 1 час. Поднася се с чили на люспи.

Други рецепти:

Корейска студена супа с краставици
Свежа пролетна идея - студена супа със спанак
Крем супа от тиквички
Рецепта за таратор, която вероятно не знаете
Витаминозна супа с карфиол

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти