800 г кисело мляко
100 г зелени маслини (без костилки)
1 глава резене
2 скилидки чесън
1 краставица
1/2 лайм
1/2 връзка босилек
40 мл зехтин
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Резенето, обелената краставица и маслините се режат на кубчета. Босилекът се наситнява.
Киселото мляко се разбива с телена бъркалка. Посолява се и се смесва със сока от лайм, зехтина и стрития на паста чесън.
Прибавят се босилекът, краставицата, маслините и резенето.
Налива се студена вода, докато получите желаната гъстота. Тараторът се оставя в хладилник за 2 часа и се поднася.
Други рецепти:
Корейска студена супа с краставици
Свежа пролетна идея - студена супа със спанак
Крем супа от тиквички
Рецепта за таратор, която вероятно не знаете
Витаминозна супа с карфиол