Необходими продукти:
800 г кисело мляко
200 г рукола
2 краставици
3 скилидки чесън
2 филии хляб
300 мл газирана вода
1 връзка магданоз
1 връзка копър
5 капки лют сос
50 мл зехтин екстра върджин
100 г печени белени лешници
100 г краве сирене
сол
Начин на приготвяне:
Руколата се почиства, измива се и се нарязва наедро. 1/3 от нея се смесва с почистените от дръжките магданоз и копър, едната краставица, небелена и нарязана на дебели кръгчета, 3 скилидки чесън и 200 г от киселото мляко. Пасира се. Прибавя се хлябът и отново се пасира.
Прецежда се.Втората краставица се обелва и се нарязва на малки кубчета. Прибавя се към пасираната супа и се овкусява с лютия сос и сол. Оставя се в хладилник поне за 30 минути.
След като се охлади, се прибавя останалото кисело мляко, зехтинът, газираната вода, и се разбърква. В купи се разсипва от супата, слага се от свежата рукола, натрошено сирене и начупени лешници.
Още рецепти за таратор:
Тар(а)торът
Сух таратор от моркови
Таратор с яйца и сирене
Таратор с чушки
Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!