2-3 с.л. зехтин екстра върджин
1 ч.ч. нарязан на ситно лук
2 скилидки чесън
5 см корен джинджифил
1 люта червена чушка
2 стръка лимонена трева
1/2 връзка кориандър
сол и черен пипер
500 г тиква
1 с.л. кокосова захар
1 лайм, сок
1 ч.л. рибен сос
270 мл кокосова сметана
500 мл вода
4 филии тост хляб
200 г сирене грюер
1 с.л. нарязан на ситно див лук
1 с.л. масло
Начин на приготвяне:
Загрейте на умерен огън тенджера с 2-3 с.л. зехтин. Добавете нарязания на ситно лук и девете цели обелени скилидки чесън.
Добавете обеления и нарязан на тънки пръчици джинджифил и нарязаните лимонова трева, люта чушка и кориандър - стъбла и листа. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре. Гответе 3-4 минути.
Добавете обелената и нарязана на малки кубчета тиква, кокосовата захар, сока от лайм и рибния сос. Разбъркайте. Залейте с кокосова сметана и вода. Разбъркайте, захлупете и гответе 10-15 минути, до омекване на тиквата. След това пасирайте супата.
Настържете сиренето грюер. Намажете две филии хляб с масло. Върху едната разпределете настъргано сирене, поръсете с нарязан на ситно див лук и прясно смлян черен пипер. Захлупете с втората филия. Намажете сандвича от едната страна с масло и го поставете в загрят тиган. Поставете тежък капак върху тоста. Печете до златисто от двете страни.
Изрежете коричките на тоста. Нарежете сандвича на три парчета и ги промушете с шишче. Поставете ги в чиния. До тях, поставете пасираната гъста супа от тиква в купичка.
Още рецепти за супа:
Пилешка супа с китайски спагети и спанак
Рецептите на Катето Евро: Крем супа от целина и картофи
Специално за вечно забързаните домакини
Да се сгреем с крем супа от карфиол