Необходими продукти:
800 г кисело мляко
300 г бейби спанак
50 мл зехтин
3 стръка джоджен
2 стръка пресен чесън
сокът от 1/2 лимон
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Спанакът се залива с кипяща вода, изважда се и се шокира в леденостудена.
Отцежда се много добре и се накълцва.
Чесънът и джодженът също се накълцват.
В купа се смесват спанакът, чесънът, джодженът, лимоновият сок, млякото, зехтинът и сол на вкус. Разбърква се.
Наливат се около 500 мл вода.
Супата се сервира със счукан черен пипер.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Други рецепти:
Бял борш с дълбок вкус
Френска лучена супа
Топла супа за студените вечери
Класическа пилешка супа
Пилешка супа по селски
Да си сготвим борш