Супа топчета с карфиол

Сгряваща домашна супичка

Супа топчета с карфиол
Снимка: Thinkstock/Guliver
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

1 средно голяма глава карфиол
500 г телешка кайма
80 г ориз
1 голяма глава лук
2 големи моркова
половината от зелената част на 1 глава целина
50 мл зехтин
500 г картофи
3 л телешки бульон
1/2 връзка магданоз
1/2 ч. л. мащерка
1/2 ч. л. розмарин
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване

Необходими продукти:

Карфиолът се разделя на розички. Каймата се смесва с добре измития ориз, сол, черен пипер и нарязаните листенца от 2 стръка целина. Оформят се топчета, овалват се в брашно и се оставят настрана.

Лукът, морковите и стъблата на целината се наситняват и се задушават в зехтина. Зелената част на стръковете целина се запазва.

Телешкият бульон се сипва при задушените зеленчуци и се кипва. В тенджерата се поставят топчетата и се варят десетина минути. Добавят се розичките карфиол и обелените и нарязани на кубчета картофи.

След 10-15 минути всички подправки (мащерката, розмаринът, наситнените листа от целината и магданоза, сол и черен пипер) се сипват в тенджерата. Котлонът се изключва и супата се оставя да къкри за известно време. Може да се добави лъжица масло за разкош. 

Супата се сервира гореща, без застройка. 

Други рецепти:

С какво да заменим пилешката супа, докато постим
Постна супа с паста „Орзо“
Френска лучена супа
Класическа пилешка супа
Пилешка супа по селски
Душата на супата – фиде

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти