Необходими продукти:
300 г топчета от кайма, оваляни в брашно
2 л вода
1 глава кромид лук
1 морков
60 г фиде (ориз)
1 с. л. зеленчукова подправка
сол и черен пипер на вкус
пресен магданоз за поръсване
Начин на приготвяне:
Нарязваме зеленчуците наситно и ги варим 10 минути. Добавяме топчетата. След 5 минути добавяме фидето (или ориза) и оставяме супата да ври още 10 минути.
Когато топчетата и фидето (оризът) са готови, дърпаме съда от котлона и добавяме застройката. Застройката се приготвя като разбиваме 2 жълтъка с малко студена вода и малко лимонена киселина (или с оцет).
Сипваме застройката към супата, като разбъркваме непрекъснато. Сваляме супата от огъня и поръсваме с магданоз.
Съвет: Супата се сервира гореща, поръсена с пресен магданоз.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Други рецепти:
Крем супа с червено цвекло и ябълка