400 г почистен спанак
480 г сварен нахут
1 морков
2 връзки пресен лук
4 скилидки чесън
50 г сушени домати (от буркан)
1/2 лимон
80 мл зехтин
100 г пармезан
1 дафинов лист
1 щипка индийско орехче
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Наситнете моркова, лука и чесъна. Посолете ги и ги задушете в зехтина с малко вода.
Добавете отцедения нахут и дафиновия лист. Налейте вода и овкусете със сол. Гответe, докато зеленчуците омекнат.
Добавете спанака и варете още 4-5 минути. 1/2 от супата извадете в голяма купа, пасирайте и върнете в тенджерата.
Прибавете нарязаните на ситно сушени домати. Овкусете се със сока и кората от лимон и индийското орехче.
Поднесете с настърган пармезан.
Други рецепти:
Бял борш с дълбок вкус
Френска лучена супа
Топла супа за студените вечери
Класическа пилешка супа
Пилешка супа по селски
Да си сготвим борш