
Необходими продукти:
2 червени чушки
4 домата
2-3 скилидки чесън
400 мл зеленчуков бульон
олио
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Чушките се почистват от семената и се нарязват надлъжно на четвъртинки. Доматите пък нарязваме на половини.
В тава, застлана с фолио, слагаме чушките, доматите и скилидките чесън. Поръсваме ги с олио и ги запичаме във фурна, загрята на 230 градуса за около 25-30 минути.
Почистваме запечените зеленчуци от люспите и ципите и ги пасираме в блендер. По желание към тях можем да пасираме и една люта чушка, която също запичаме предварително.
Зеленчуковият бульон се оставя да кипне, след което към него прибавяме пасираните домати и чушки.