2 бр. едрокълцани наденици
1 глава лук
3 скилидки чесън
1 стрък стеблена целина
120 г орзо
50 мл зехтин
1 дафинов лист
1/2 ч.л. семена от резене
1/2 ч.л. чили на прах
1 ч.л. риган
800 г домати на кубчета от консерва
1 л пилешки бульон
сол и черен пипер на вкус
За сервиране:
пресен босилек
заквасена сметана
Начин на приготвяне:
Цепнете наденицата по дължина и извадете месото.
Почистете целината, лука и чесъна и ги нарежете на кубчета. Запържете ги за кратко в тенджера със загрят зехтин.
Добавете месото от наденицата. Поръсете със семената резене, ригана, чилито и дафиновия лист. Щом месото се запържи и стане златисто, добавете доматите. Гответе 10 минути на слаб огън.
След това налейте бульона, добавете пастата, овкусете със сол и пипер и гответе, докато пастата напълно се свари. Ако има нужда, налейте още бульон или вода.
Сервирайте супата с накъсан босилек и заквасена сметана.