500 г тиква цигулка
500 г червена леща
50 г масло
1 глава лук
1 скилидка чесън
1 морков
1 парче целина
10 г джинджифил
2 стръка мащерка
1 стрък градински чай
1 литър зеленчуков бульон
сол и черен пипер
тиквено масло
заквасена сметана
Начин на приготвяне:
Нарежете на ситно лука. Почистените морков и целина нарежете на едро. Обелете тиквата и я нарежете на едри кубчета.
В тенджера разтопете маслото и запържете лука. След няколко минути добавете нарязаните морков и целина. Оставете ги да се задушат за кратко, а после добавете нарязаните тиква и чесън. Добавете червената леща, мащерка, салвия и настърган джинджифил. Разбъркайте и налейте бульона. Гответе на слаб огън 15 минути.
Пасирайте супата. Овкусете със сол и черен пипер.
Сервирайте супата, гарнирана с лъжица заквасена сметана, запечени тиквени семки и няколко капки тиквено масло.
Други рецепти:
С какво да заменим пилешката супа, докато постим