- 1 кг моркови
- 5 скилидки чесън
- 150 г кисело мляко
- 1 л зеленчуков бульон
- 300 г краве сирене
- 4 филийки бял хляб
- 1/2 връзка копър
- 1 ч.л. кимион на зърна
- 40 мл зехтин
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете морковите и ги нарежете на кръгчета. Обелете и скилидките чесън.
Загрейте зехтина в тенджера на слаб огън. Запържете скилидките чесън, докато започнат да стават златисти.
Прибавете кимиона и морковите и оставете да се позапържат. Налейте бульона и посолете. Гответе на слаб огън под капак, докато омекнат зеленчуците.
След това пасирайте, долейте около 600 мл вода и отново пасирайте. Темперирайте киселото мляко с част от супата, разбъркайте с накълцания копър и върнете в супата.
В плитка тава накъсайте хляба, в друга тава натрошете сиренето, полейте ги с малко зехтин и запечете във фурна на 220 градуса до златисто.
Сервирайте супата с хляба и сиренето.
Други рецепти:
- Бял борш с дълбок вкус
- Френска лучена супа
- Топла супа за студените вечери
- Класическа пилешка супа
- Пилешка супа по селски
- Да си сготвим борш