1 кг печени червени чушки
1 глава лук
1 корен пащърнак
1 глава чесън
1 л зеленчуков бульон
70 мл зехтин
2 стръка мащерка
2 стръка босилек + за сервиране
1 ч. л. пушен червен пипер
1 ч. л. микс от подправки „Домати и билки“
сол и пипер меланж на вкус
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса с вентилатор. Обелете чесъна и го сложете върху лист алуминиево фолио. Поръсете със сол и пипер на вкус и полейте с около 20 мл зехтин. Завийте с фолиото и изпечете за 30-40 минути.
Обелете пащърнака и лука и ги нарежете на кубчета. Чушките също нарежете на кубчета.
Запържете нарязаните зеленчуци в останалия зехтин, трябва да започнат леко да се карамелизират. Налейте бульона и разбъркайте. Добавете микса от подправки и накълцаната мащерка. Похлупете и гответе около 20 минути.
Добавете печения чесън, босилека и пушения червен пипер. Пасирайте. Овкусете със сол и пипер. Сервирайте с листенца босилек.
Други рецепти:
Бял борш с дълбок вкус
Френска лучена супа
Топла супа за студените вечери
Класическа пилешка супа
Пилешка супа по селски
Да си сготвим борш