Студена супа от авокадо и тиквички

Чудесна алтернатива на испанското гаспачо

3.43 от общо 7 гласа
25 мин.
Необходими продукти

авокадо - 1 бр  

тиквички - 2 бр  

кисело мляко - 200 гр  

кориандър - 1/2 ч.л. 

лимон - 1/2 бр

зеленчуков бульон - 1 бр 

магданоз - 2 стръка 

сол на вкус

Студена супа от авокадо и тиквички – много лесна за приготвяне и изненадващо вкусна, обещават от Mate Kitchen. С нея можете да се освежите на обяд, когато температурите започнат да стават нетърпимо високи. Тараторът е великолепен, но на всеки по някое време му омръзва и му се иска нещо по-различно. Единият  резервен вариант за студена супа е испанското гаспачо, а другият е комбинация от тиквички и авокадо, която избрахме да приготвим за вас.

Макара че е студена супа, се налага тиквичките да минат термична обработка. Нужно им е малко, не е повече от 10 минути, но в зеленчуков бульон, който ще ги овкуси и осоли. След това просто трябва да ги охладите и пасирате с авокадото и киселото мляко, лимона и магданоза.

Между другото, когато решите да си правите тази студена супа, внимавайте да не купите зелено авокадо. То се избира най-добре с опипване. Трябва да е твърдо и пръстите ви да потъват съвсем леко в него. Ако е много меко, го оставете, защото е презряло и ще го изхвърлите. Авокадото е и плод, с който стават най-много инциденти в кухнята, защото много хора не знаят как да го нарежат. На първо място задължително трябва да махнете твърдото парче, което прилича на копче откъм дръжката, защото ножът много лесно се плъзва по него и може да ви се забие в ръката. Едва след това го срежете на две, отстранете костилката и го обелете. Добре узрялото авокадо се бели без никакво затруднение и без помощта на нож, подчертават от Mate Kitchen.

Готовата студена супа от авокадо и тиквички трябва да се охлади напълно, преди да я поднесете. По желание, може да натрошите малко сирене във всяка купичка. Приятната му соленост се комбинира много добре с авокадото и тиквичките.

Начин на приготвяне:

1. В 1 литър вряща вода натрошете кубчето зеленчуков бульон и сложете нарязаните на кубчета тиквички. Сварете ги за 10 минути, след което ги извадете и отцедете, като запазите бульона.

2. В каната на блендера сложете авокадото, киселото мляко, сварените тиквички, кориандъра, сока от лимона и магданоза и пасирайте до гладко пюре.

3. Получената каша смесете с бульона, в който са се варили тиквичките, подправете със сола, разбъркайте и оставете да се охлади на стайна температура.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти