600 г тиквички
300 г кисело мляко
200 г чери домати (различни цветове)
1 лайм
1/2 глава червен лук
4 стръка пресен кориандър
1/4 връзка магданоз
1/4 връзка леворда
50 мл студено пресован зехтин (+ за сервиране)
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Тиквичките се нарязват на едро и се пюрират с киселото мляко и левордата.
Кората на лайма се настъргва, а сокът се изстисква.
Сокът от лайм и зехтинът се добавя към пюрето. Овкусява се със сол и се разбърква. Прибира се в хладилник поне за 30 минути.
Червеният лук, магданозът и кориандърът се режат на ситно, а доматите – на кубчетата. Разбъркват се в купа с настърганата кора от лайм, малко зехтин и сол на вкус.
Супата се сервира с овкусените домати.
Други рецепти:
Пилешка супа с китайски спагети и спанак
Бял борш с дълбок вкус
Френска лучена супа
Топла супа за студените вечери
Класическа пилешка супа
Пилешка супа по селски
Да си сготвим борш