Необходими продукти:
250 г червена леща
2 моркова
1 глава лук
2 скилидки чесън
30 г джинджифил
400 мл. кокосово мляко
мазнина
вода
Начин на приготвяне:
Нарежете зеленчуците и джинджифила на кубчета. Задушете ги в малко мазнина и добавете лещата.
Посолете и добавете малко вода и пипер.
Долейте вода или бульон и оставете да ври 10-15 мин.
Пасирайте и прибавете кокосовото мляко.
Върнете на котлона и изчакайте да заври повторно.
Да ви е сладко!
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Други рецепти:
Бял борш с дълбок вкус
Френска лучена супа
Топла супа за студените вечери
Класическа пилешка супа
Пилешка супа по селски
Да си сготвим борш