1 голяма глава карфиол
4 скилидки чесън
2 малки глави лук
200 г царевичен хляб
1 л зеленчуков бульон
80 мл зехтин
1 ч. л. кориандър (зърна)
1 ч. л. кимион (зърна)
1 ч. л. лют червен пипер
1 ч. л. сминдух
1 ч. л. куркума
1/2 с. л. къри
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Карфиолът се накъсва на розички.
Кориандърът и кимионът се запичат на сух тиган и след това се стриват в хаванче, заедно със сминдуха.
Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се запържват в тенджера със сгорещения зехтин.
Овкусява се със стритите подправки, куркумата и червения пипер.
Налива се бульонът, прибавя се и карфиолът. Оставя се да къкри на слаб огън, докато зеленчуците омекнат.
Супата се пасира, подправя със сол и черен пипер.
Хлябът се нарязва на кубчета, овкусява се с къри и се запържва в зехтина.
Супата се сервира с крутоните.