Необходими продукти:
400 г тиква
50 г глава целина
2 консерви нахут (по 400 г)
1 консерва домати на кубчета (400 г)
2 моркова
1 малка глава лук
1,2 л зеленчуков бульон
4 стръка мащерка
4 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Лукът се наситнява. Морковите, целината и тиквата се белят и се режат на кубчета, като кубчетата от тиква трябва да са по-едри.
Зеленчуците се слагат в тенджера, налива се зехтинът и се готвят 10–15 минути, под капак, като периодично се разбъркват.
Когато омекнат, се налива бульонът. Прибавят се доматите и отцеденият нахут.
Овкусява се с мащерка, сол и черен пипер. Готви се на умерен огън още около 20 минути.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Други рецепти:
Френска лучена супа
Класическа пилешка супа
Пилешка супа по селски
Душата на супата – фиде