Рибена супа с домати

Рбена супа с домати

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

За бульона

  • набор за рибена супа глави и опашки - 0,5 кг - 3.68 лв
  • лук - 1 глава - 0.12 лв
  • моркови - 1 бр - 0.13 лв
  • дафинов лист - 3-4 броя - 0.10 лв
  • вода - 2 л
  • сол на вкус

За супата

  • сом филе - 350 гр - 4.20 лв
  • бяла риба филе - 350 гр - 4.20 лв
  • лук - 1 глава - 0.12 лв
  • моркови - 1 бр - 0.13 лв
  • картофи - 3-4 броя - 0.92 лв
  • домати - 2 бр - 1.14 лв
  • суха целина - 1 с.л. - 0.50 лв
  • девисил - 1 с.л. - 1.40 лв
  • сух магданоз - 1/2 с.л. - 0.23 лв
  • сух чесън - 1/2 ч.л.
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус

Много хора категорично заявяват, че не ядат рибена супа. Черпим всички тях с купичка от нашата, казват от Mate Kitchen. След като я опитат, ще променят мнението си, в това сме сигурни. Защото е вкусна, добре подправена и с два от любимите ни видове сладководна риба – бяла и сом. Съчетанието между тях е великолепно. Месото на сома е по-мазно и меко. Бялата риба е постна, плътна и няма кости. Със зеленчуци и в домашно приготвен рибен бульон, а не във вода, дават най-доброто, на което са способни.

Купичка гореща рибена супа с домати, малко лимонов сок и лют пипер – какво повече е нужно, за да се сгрее и усмихне човек. Може би само няколко филийки хляб или пък студена ракия, ще кажат пиячите.

Тайната на добрата рибена супа отдавна не е тайна. Трябва ви хубав бульон, за който можете да ползвате остатъци от никулденските приготовления или пък дребни рибки. Той дава плътност на супата. Ако я направите с вода, ще бъде блудкава и безвкусна независимо колко подправки ще сложите след това. Трябват ви и поне два вида риба. Рибарите казват, че трябва да са три, но когато имаме добра основа от бульона, може да ги намалим на два. Става не по-малко апетитна, както ще се убедите сами. Разбира се, правилната подправка е девесил, а правилният начин за консумация – в добра компания, съветват Mate Kitchen.

Добър апетит!

За бульона

 В тенджера налейте водата и сложете моркова и лука, нарязани на едро, дафиновия лист и перките от рибата.

 След като заври, отстранете пяната и посолете на вкус.

 След като бульонът поври 35-40 минути, извадете рибните остатъци и зеленчуците и го прецедете.

За супата

 Сложете прецедения бульон на котлона и ако е нужно, долейте вода.

 В него прибавете нарязания на ситно лук, нарязаните на колелца моркови и обелените и нарязани на кубчета картофи.

 Оставете супата да ври до полуготовност на картофите, след което прибавете настърганите или нарязани на ситно домати, на които сте отстранили люспите.

 Овкусете с всички подправки и оставете да ври, а през това време нарежете рибата на кубчета.

 Сложете и рибата в тенджерата, оставете да поври 10-12 минути и оттеглете от котлона.

Внимание: Съдържа суха целина, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа бяла риба, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа сух магданоз, което може да предизвика алергични реакции.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти