![Рибена чорба по манастирски](https://m5.netinfo.bg/media/images/35316/35316957/960-540-supa.jpg)
![bad 1](/resources/img/jquery-raty/star-off.png)
![poor 2](/resources/img/jquery-raty/star-off.png)
![regular 3](/resources/img/jquery-raty/star-off.png)
![good 4](/resources/img/jquery-raty/star-off.png)
![gorgeous 5](/resources/img/jquery-raty/star-off.png)
800 г микс от дребни риби
100 г зелени маслини (без костилки)
2 картофа
2 домата
2 червени чушки
1 зелена чушка
1 глава лук
1 връзка пресен лук
1 връзка магданоз
40 мл олио
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Рибата се почиства и се вари в подсолена вода, заедно с нарязаната на едро глава лук. Бульонът се прецежда и отново се кипва, лукът се отстранява, а рибата се оставя да се охлади.
Пресният лук, чушките, доматите и картофите се почистват и се нарязват. Слагат се в бульона, налива се олиото, овкусява се със сол и черен пипер. Зеленчуците се варят на слаб огън около 30 минути.
Добавят се и разполовените маслини. Охладената риба се почиства от кожата и костите и се връща в тенджерата.
Супата се разбърква и се поднася с нарязан магданоз.
Още няколко наши любими рецепти:
- Вкусна паста с маслини и червено песто
- Мусака от макарони
- Свежа салата с макарони
- Паста с тиквичка и пармезан
- Как да си направим прясна паста?