500 г рибно рагу
300 г филе толстолоб
200 г глава целина
60 мл зехтин
1 глава лук
1 морков
1 връзка магданоз
2 стръка мащерка
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Рагуто се слага в марля, заедно с дръжките от магданоза. Вари се около 40 минути в 1,2 л вода с малко сол. Марлята се изважда.
Морковът, целината, лукът и листенцата магданоз се наситняват. Пържат се за кратко в загрят зехтин.
Сипват се в рибният бульон и супата се готви 20 минути, като се овкусява с мащерка, сол и черен пипер. Котлонът се изключва.
Филето от толстолоб се реже на кубчета и се пошира в горещата супа за около 2 минути.
По желание се поднася с лимонови резени.
Други рецепти:
Пилешка супа с китайски спагети и спанак
Бял борш с дълбок вкус
Френска лучена супа
Топла супа за студените вечери
Класическа пилешка супа
Пилешка супа по селски
Да си сготвим борш