Рибена чорба

По залцбургска рецепта

Рибена чорба
Снимка: Бон Апети
1 от общо 1 гласа

Време за приготвяне: 40 минути

Необходими продукти за 6 порции:

2 филета от пъстърва (250 г)
1 филе от бяла риба (150 г)
1 глава лук
1 морков
1 домат
50 г глава целина
150 мл сметана
1 в. ч. бяло вино (100 мл)
7–8 стръка магданоз
брашно за паниране
олио за пържене
сол и черен пипер на вкус

За кротоните:

1 филия хляб
50 г краве масло
2 стръка магданоз

Начин на приготвяне:

1. Рибните филета се нарязват на малки ивички. Овкусяват се със сол и черен пипер, овалват се в брашно и се изпържват в предварително загрято олио.

2. Костите и главата на пъстървата се поставят в 1,5 л подсолена вода и се добавят разрязаните на две морков и лук, целината и магданозът, завързан с конец. Вари се 20 минути и след това бульонът се прецежда.

3. Морковът и целината се режат на ивички, доматът се обелва, маха се семето и месестата час се нарязва на кубчета.

4. Виното се кипва в тенджера и се оставя да се редуцира. Наливат се бульонът и сметаната и се изсипват нарязаните морков и целина.

5. Филията хляб се реже на кубчета и се изпържва в предварително загрятото масло. Готовите кротончета се овалват в ситно нарязания магданоз.

6. Сервира се, като във всяка порция се слага по малко от доматите, ивици риба, налива се от супата и се поръсва с кротончета.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Съвети за пазаруване на риба

Най-хубавите подправки за риба

6+1 причини да ядете риба

Три риби с особен характер

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти