Всеки ден в моя дом се приготвя задължително супа.
Супите са лесни за приготвяне, не отнемат време, но носят голяма наслада.
Дядо ми не сядаше без супа на масата и така научи и мен.
Сега аз на свой ред правя крем супи за моето внуче.
В книгата ми "Тетрадка за рецепти и спомени", има доста супи, но аз ви представям една полезна и ароматна супа.
Необходими продукти:
1 голяма глава целина
2 средно големи картофа
1 глава лук
30 г масло
2 скилидки чесън
50 мл бяло вино
1 л зеленчуков или телешки бульон
сол, бял пипер
Начин на приготвяне:
Нарязвам на кубчета целината, лука и картофите, а часъна накълцвам. В тенджена разтопявам маслото, в което за няколко минути запържвам лука, целината и чесъна. Изсипвам виното вътре и след още 2-3 минути добавям нарязаните картофи и бульона. Супата става много вкусна с домашен телешки бульон от опашка например. Варя 20 минути и след това с пасатова разбивам сместа до гладка крем-супа. Овкусявам със сол и смлян черен пипер или микс от черен, зелен, розов и бял пипер, Отделно приготвям крутони от хляб, с които супата става божествена.
Вижте още рецепти от Катето Евро:
Техниката за точени кори на Катето Евро
салата от червено цвекло с ретро горчица
Пишете на Катето Евро на edna@netinfo.bg.