Пъстра пилешка супа

Лек летен обяд

1 от общо 2 гласа
60 мин.
Необходими продукти

1 пиле

50 г стеблена целина

2 моркова

1 глава лук

1 зелена люта чушка

1 връзка пресен лук

3 скилидки чесън

1 домат

1 картоф

1 дафинов лист

1/2 връзка магданоз

3 стръка мащерка

60 г краве масло

50 мл течна животинска сметана

1 с.л. брашно

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Разфасовaйте пилето. Гърдите отделете за друго ястие. Останалата част от пилето сложете в тенджера и залейте със студена вода. Кипнете.

Отстранете образувалата се пяна и добавете черен пипер на зърна, стеблата от магданоза, нарязаните на едро морков, глава лук и половината от целината. Добавете и дафиновия лист и посолете. Варете на тих огън, докато месото започне да се отделя от костите.

Извадете месото и го обезкостете. Прецедете бульона.

Нарежете на ситни кубчета чушката, останалите целина и морков, предварително обелени. Наситнете чесъна и пресния лук.

В друг съд загрейте маслото и запържете на слаб огън нарязаните зеленчуци, не трябва да си променят цвета.

Добавете брашното и го запържете. Налейте 1–2 черпака от горещия бульон и разбъркайте, за да няма бучки, сипете в тенджерата. Добавете мащерката, както и обелените и нарязани на ситни кубчета домат и картоф.

Когато зеленчуците омекнат, прибавете обезкостеното пиле. Налейте сметаната и дръпнете от огъня. Поднесете с наситнени листенца магданоз.

Още рецепти за супа:

Зеленчукова крем супа със сметана

Супа от броколи и сирене

Гъбена супа с праз

Пилешка супа по селски

Супа топчета в три стъпки

Пилешка супа с китайски спагети и спанак

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти