250 г лимец
250 г почистен спанак
2 връзки пресен лук
2 скилидки чесън
1,2 л зеленчуков бульон
150 мл бяло вино
150 г крем сирене
100 г сирене „Пармезан“
50 г краве масло
4 яйца
2 с. л. оцет
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Чесънът и пресният лук се наситняват и се запържват за кратко в маслото. Прибавят се лимецът и бялото вино.
Разбърква се и малко по малко се налива горещият зеленчуков бульон.
Когато лимецът се свари, се прибавя накълцаният спанак и се разбърква добре. Овкусява се със сол и черен пипер. Щом спанакът леко омекне, съдът се дърпа от котлона.
Ястието се разбърква с 80 г настърган пармезан и крем сиренето. Яйцата се пошират във вода, под точката на кипене с оцет и сол, докато станат рохки.
Ризотото се поднася с останалия пармезан и поширани яйца.
Още идеи:
Азиатското чудо – кафяв ориз
Див ориз за необуздани гозби
Ризото - поглед в дълбочина
Как да сварим ориз в микровълнова фурна
Ориз с печурки
Малък трик за намаляване на калориите в ориза