Необходими продукти:
150 г паста „Орзо“
200 г пасирани домати (от консерва)
100 г почистен бейби спанак
4 скилидки чесън
2 стръка стеблена целина
1 стрък праз
1 глава лук
1 морков
1/4 връзка магданоз
4 стръка мащерка
40 мл зехтин
1 ч. л. риган
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Лукът, празът, морковът и целината се почистват и се нарязват на едри парчета. Запържват се в зехтин.
Когато омекнат, се слагат накълцаните скилидки чесън, клонките мащерка и риганът.
Налива се вода, колкото да покрие продуктите. Посолява се и се готви, докато зеленчуците омекнат.
Прибавя се пастата, наливат се доматите и още 300 мл. вода, и се готви 10 минути.
Накрая се слагат спанакът и нарязаният на едро магданоз.
Когато спанакът омекне, супата се дърпа от огъня и се поднася.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Други рецепти:
Френска лучена супа
Класическа пилешка супа
Пилешка супа по селски
Душата на супата – фиде