1.5 кг пиле
2 литра пилешки бульон
3 дафинови листа
4 стръка праз
2 моркова
2 стръка селъри
12 сушени сливи без костилки
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Поставете цялото пиле (без вътрешности) в голяма тенджера и го залейте с пилешки бульон или вода. Добавете щедра щипка сол и дафиновите листа. Варете в продължение на 1 час и 15 минути.
2. Извадете пилето в голяма чиния и го оставете да изстине. След това накъсайте или нарежете месото му на парченца.
3. В тенджерата с пилешкия бульон добавете нарязания на много тънко праз, както и кубчета моркови и селъри. Добавете и сушените сливи. Варете 20 минути, до омекване на зеленчуците.
4. Добавете пилешкото месо и овкусете със сол на вкус. Варете още 5-10 минути.