Пилешка супа с праз и сини сливи

Чудесна за студените зимни дни

0 от общо 0 гласа
90 мин.
Необходими продукти

1.5 кг пиле

2 литра пилешки бульон

3 дафинови листа

4 стръка праз

2 моркова

2 стръка селъри

12 сушени сливи без костилки

сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Поставете цялото пиле (без вътрешности) в голяма тенджера и го залейте с пилешки бульон или вода. Добавете щедра щипка сол и дафиновите листа. Варете в продължение на 1 час и 15 минути.

2. Извадете пилето в голяма чиния и го оставете да изстине. След това накъсайте или нарежете месото му на парченца.

3. В тенджерата с пилешкия бульон добавете нарязания на много тънко праз, както и кубчета моркови и селъри. Добавете и сушените сливи. Варете 20 минути, до омекване на зеленчуците.

4. Добавете пилешкото месо и овкусете със сол на вкус. Варете още 5-10 минути.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти