Пилешка супа с кнедли

Сгряващ обяд за студените зимни дни

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

1 цяло пиле

1 глава лук

4 гвоздейчета карамфил

2 моркова

6 стръка мащерка

2 ч.ч. брашно с набухвател

1 ч.ч. мътеница

50 г настърган пармезан

щипка индийско орехче

сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

1. В голяма тенджера поставете цялото пиле заедно със стръковете мащерка, разрязаните на две моркови и обелената глава лук, в която предварително сте забучили гвоздейчетата карамфил. Залейте с вода и добавете сол. След като водата заври, в продължение на 20 минути отстранявайте пяната, която се появява по повърхността. След това захлупете и варете на слаб огън в продължение на 90 минути.

2. Извадете пилето и го оставете да изстине. Отстранете стръковете мащерка. Прецедете бульона в друга голяма тенджера, запазете моркова и лука. След като пилето изстине, обезкостете месото и го накъсайте на парченца.

3. Върнете бульона върху котлона и изчакайте да заври.

4. В купа сипете брашното, фино настъргания пармезан и индийското орехче. Овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте и оформете кладенче. В кладенчето изсипете мътеницата (рядко кисело мляко или кефир) и разбъркайте до получаването на лепкаво тесто.

5. С помощта на две чаени лъжички оформете кнедли и ги пускайте във врящия бульон, по 6-7 наведнъж. Варете 8-10 минути, докато изплуват на повърхността.

6. На дъното на купичка или дълбока чиния подредете парченца пилешко месо. Върху тях подредете кръгчета морков и парчета лук. Поставете 2 кнедли и залейте всичко с бульон.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти