Необходими продукти:
3 с. л. олио
1,5 л пилешки бульон
500 г пилешко филе
200 г китайски спагети (нудли)
50 мл лимонов сок
1 с. л. рибен сос
50 г спанак
1 морков
1 глава лук
2 стръка целина
5-6 клонки пресен кориандър
2 люти чушки
1 с. л. сол
1 ч. л. черен пипер
2 сварени яйца
15 г пресен джинджифил
Начин на приготвяне:
Нарежете лука и морковите и ги запържете в мазнина. След минута добавете целината и джинджифила.
Почистете пилешкото месо и го прибавете към продуктите.
Разредете с бульон и подправете със сол и черен пипер.
Похлупете и оставете да вири.
Щом месото се свати, го извадете от супата и го нарежете по-малки късчета.
Прибавете нарязаните вече парчета месо обратно в супата, заедно с нудлите, чушките, рибения сос и спанака.
Сервирайте с резен сварено яйце и пресен кориандър.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Други рецепти:
Бял борш с дълбок вкус
Френска лучена супа
Топла супа за студените вечери
Класическа пилешка супа
Пилешка супа по селски
Да си сготвим борш