пилешки бутчета - 2 бр.
гъби - 200 гр
лук - 1 глава
чушки - 2 бр.
моркови - 2 бр.
пилешки бульон - 1 бр.
лимон - 1/2 бр.
магданоз - 1/2 връзки
олио - 50 мл
черен пипер на вкус
Като нашата пилешка супа с гъби не сте яли никога, сигурни сме в това. Тя е бистра, но пък богата на вкусове.
Споровете какво трябва да има в една пилешка супа никога няма да приключат, защото всеки си има свои разбирания и най-вече индивидуален вкус. Според нас на този вариант на Mate Kitchen за пилешка супа с гъби много му подхождат чушките. Сложихме и зелена, и червена, защото имат различен вкус и обогатяват бульона.
Ползвахме култивирани печурки, около 200 г. Ако имате горски гъби, сложете от тях, но в по-малко количество, тъй като техният аромат е неизмеримо по-силен и богат. С горските гъби малкото наистина е много. Оставете ги на по-едри парчета, за да се усещат. Ако ги накълцате, ще се свият в тенджерата и ще се изгубят.
Хубавото на бистрите супи е, че могат да се сервират веднага и не се налага да чакате застройката да дръпне. Ако все пак държите на нея, разбъркайте 2 жълтъка и 150 мл течна сметана. После си налейте купичка пилешка супа с гъби, вземете си филийка-две препечен хляб и й се насладете.
Да ви е сладко!
Начин на приготвяне:
1. Сложете бутчетата в тенджера с вода и олио и ги сварете.
2. Обезкостете ги и нарежете месото на малки парчета, а бульона прецедете и върнете обратно на котлона. Разтворете вътре пилешкия бульон.
3. Нарежете лука и чушките на ситно, настържете моркова, а гъбите нарежете на полумесеци.
4. Изсипете всичко в тенджерата с бульона, оставете да поври 5 минути и добавете пилешкото месо и лимона.
5. Варете още около 15 минути, поръсете с черен пипер и оттеглете тенджерата от котлона.
6. Супата може да се консумира бистра, поръсена с магданоз, или да се застрои с 2 жълтъка и 150 мл течна сметана.