Необходими продукти:
450 гр. грах
1 връзка пресен лук
2 скилидки чесън
600 мл. зеленчуков бульон
½ сок от лимон
½ връзка магданоз
2 с. л. мляко или сметана
50 гр. шунка
Начин на приготвяне:
Нарежете лука, не необходимо да е много на дребно, защото ще го пасирате.
Сложете граха, нарязания лук и пресования чесън. Залейте ги с бульон и оставете за 10 минути на котлона.
Когато кипне, го свалете от огъня, овкусете с лимоновия сок и пасирайте.
Добавете нарязаната шунка и магданоз. Сервирайте с малко заквасена сметана.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Други рецепти:
Френска лучена супа
Класическа пилешка супа
Пилешка супа по селски
Душата на супата – фиде