Продукти:0.5 кг моркови
1 глава кромид лук
1 л пилешки бульон
250 мл фреш от портокал
100 мл сметана (30 %)
сол, джинджифил и къри на вкус
1-2 супени лъжици олио
портокалови резенчета за сервиране
Приготвяне:
Нарежете изчистените моркови на тънки кръгчета, а лука на ситно. Леко запържете зеленчуците, добавете малко от бульона и задушете до готовност. Пасирайте сместа, докато се получи гладко пюре.
Върнете я в тенджерата, добавете останалия бульон, портокаловия сок и подправете на вкус. Нека супата поври още 10 минути, след което прибавете сметаната, разбъркайте, изчакайте пак да заври и свалете ястието от огъня.
Морковена крем супа
След половин час ще е готова
20547