400 г черен боб от консерва
150 г замразена царевица
300 г тиква цигулка
1 морков
2 стъбла селъри
1 глава лук
50 г бейби спанак
1 скилидка чесън
150 г паста мидички
1 печена червена чушка
600 г пасирани домати
1 литър зеленчуков бульон
1 връзка босилек
80 мл зехтин
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса (с вентилатор). Почистете тиквата и я нарежете на малки кубчета, сложете я в тава, полейте с 20 мл зехтин и посолете. Изпечете я до готовност - за около 35 минути.
Обелете моркова, лука и целината и ги нарежете на кубчета, а чесъна обелете и нарежете на ситно.
Загрейте останалия зехтин в тенджера. Сипете зеленчуците и ги запържете за кратко. Добавете и нарязаната печена чушка. Щом омекнат, налейте бульона и доматите. Посолете и гответе 20 минути на слаб огън.
След това добавете отцедения боб, царевицата и пастата, както и половината от босилека, предварително нарязан на ситно.
Когато пастата омекне, сложете спанака и тиквата, поръсете с останалия босилек, разбъркайте и сервирайте.
Други рецепти:
Бял борш с дълбок вкус
Френска лучена супа
Топла супа за студените вечери
Класическа пилешка супа
Пилешка супа по селски
Да си сготвим борш