400 г пилешки гърди
200 г спанак
3 скилидки чесън
2 картофа
1,2 л пилешки бульон
100 г сирене „Пармезан“
100 мл животинска сметана
2 жълтъка
2 замразени чабати
4 с. л. зехтин (+ за крутоните)
1–2 с. л. лимонов сок
1 ч. л. сос „Уорчестър“
1/2 ч. л. риган
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Пилешкото се намазва с 2 с. л. от зехтина и се запича на силно загрят грил тиган от всяка страна, до златисто.
Нарязва се на тънки филийки. Чесънът се наситнява и се запържва в останалия зехтин.
Налива се бульонът и се добавят обелените и нарязани на кубчета картофи. Овкусява се със сос „Уорчестър“, сол и черен пипер.
Когато картофите омекнат, се добавя спанакът, след 2–3 минути супата се пасира.
Жълтъците се разбъркват с лимоновия сок, малко от настъргания пармезан и се добавят към супата. Кипва се за 1–2 минути.
Замразеният хляб се реже на тънки филийки, намазват се със зехтин и се поръсват с риган и сол.
Запичат се за 7–8 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Супата се сервира с пилешкото, крутоните, настъргания пармезан и сметана.
Други рецепти:
Пилешка супа с китайски спагети и спанак
Бял борш с дълбок вкус
Френска лучена супа
Топла супа за студените вечери
Класическа пилешка супа
Пилешка супа по селски
Да си сготвим борш