Крем супа с пилешко и пармезан

Богата и засищаща

1 от общо 7 гласа
40 мин.
Необходими продукти

400 г пилешки гърди
200 г спанак
3 скилидки чесън
2 картофа
1,2 л пилешки бульон
100 г сирене „Пармезан“
100 мл животинска сметана
2 жълтъка
2 замразени чабати
4 с. л. зехтин (+ за крутоните)
1–2 с. л. лимонов сок
1 ч. л. сос „Уорчестър“
1/2 ч. л. риган
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Пилешкото се намазва с 2 с. л. от зехтина и се запича на силно загрят грил тиган от всяка страна, до златисто. 

Нарязва се на тънки филийки. Чесънът се наситнява и се запържва в останалия зехтин. 

Налива се бульонът и се добавят обелените и нарязани на кубчета картофи. Овкусява се със сос „Уорчестър“, сол и черен пипер. 

Когато картофите омекнат, се добавя спанакът, след 2–3 минути супата се пасира. 

Жълтъците се разбъркват с лимоновия сок, малко от настъргания пармезан и се добавят към супата. Кипва се за 1–2 минути. 

Замразеният хляб се реже на тънки филийки, намазват се със зехтин и се поръсват с риган и сол. 

Запичат се за 7–8 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. 

Супата се сервира с пилешкото, крутоните, настъргания пармезан и сметана.

Други рецепти:

Пилешка супа с китайски спагети и спанак
Бял борш с дълбок вкус
Френска лучена супа
Топла супа за студените вечери
Класическа пилешка супа
Пилешка супа по селски
Да си сготвим борш

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти