Крем супа с гъби и картофи

Истинска благодат

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти
  • гъби - 800 гр - 7.97 лв
  • картофи - 2 бр - 0.34 лв
  • лук - 1 глава - 0.10 лв
  • чесън - 3 скилидки - 0.24 лв
  • селъри - 3 стръка - 1.35 лв
  • копър - 1/2 връзки - 0.65 лв
  • магданоз - 1/2 връзки - 0.65 лв
  • масло - 60 гр - 1.58 лв
  • олио - 60 мл - 0.25 лв
  • готварска сметана - 200 мл - 2.99 лв
  • царевично нишесте - 1 с.л. - 0.05 лв
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус

Вкусната, добрe приготвена крем супа с гъби е истинско попадение, казват от Mate kitchen. Нашата рецепта определено печели овациите, защото е гъста и с подчертан гъбен вкус, а не прилична на рядка каша от нишесте, на каквато сме попадали неведнъж. Причината за това е много проста – супата ни е направена от гъби. Картофите са само за гъстота, а нишестето е съвсем малко, за да придаде плътност.

В хладните дни купичката топла крем супа с гъби и картофи е истинска благодат. С филийка препечен хляб и салата е повече от достатъчна да ви върне енергията и доброто настроение. Освен това ще държат стомаха ви зает, така че няма да изпитвате глад. За да направим нашата супа, използвахме 800 г култивирани печурки. Няма нужда да казваме, че ако имате горски гъби, супата ще стане великолепна. В случай че не разполагате с такова голямо количество, ги добавете само като акцент или пък комбинирайте печурките със сушени диви гъби.

Тъй като гъбите са основният продукт в тази рецепта за крем супа с гъби и картофи, това изключва необходимостта да ползвате гъбен бульон. Той е добра идея, когато искаме да подсилим вкуса на други гозби, но не и в този случай. Ще бъде прекалено и дори неприятно за ядене.

Ако искате повече пикантност на вашата супа, може да я поднесете с лютив пипер или люти чушлета. Не прекалявайте с черния пипер, защото вкусът ще стане твърде парлив и остър.

Добър апетит от Mate kitchen!

Начин на приготвяне:

  1.  В тенджера загрейте олиото и маслото и задушете нарязаните на ситно лук и чесън. Към тях прибавете почистената от влакната и нарязана на дребно целина и задушете още няколко минути.
  2.  Щом лукът и целината поомекнат, в тенджерата сложете настърганите на едро ренде картофи. Разбъркайте няколко пъти и прибавете нарязаните на едри парчета гъби.
  3.  Гответе всичко няколко минути, след което подправете със сол и черен пипер и налейте гореща вода колкото да покрие зеленчуците. Варете ги до пълна готовност.
  4.  Щом зеленчуците се сварят, подправете с копър и магданоз и пасирайте.
  5.  Изсипете нишестето в готварската сметана, разбъркайте добре, прибавете към вече пасираната супа и оставете на котлона да поври 2-3 минути. Ако супата е много гъста, разредете допълнително с вода или сметана.

Внимание: Съдържа масло, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа готварска сметана, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа селъри, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти