Необходими продукти за 6 порции:
800 г червено цвекло
1 глава червен лук
1 зелена ябълка
2 моркова
3 скилидки чесън
1,5 л пилешки бульон
3 с. л. олио
3 с. л. сусам
сол и черен пипер на вкус
заквасена сметана за гарниране
Начин на приготвяне:
1. Лукът, морковите и чесънът се нарязват наедро, сипва се 1 ч. ч. вода и се задушават в олиото под капак за около 5–10 минути. Овкусяват се със сол и черен пипер.
2. Прибавят се нарязаните на едро ябълка (необелена) и червено цвекло.
3. Налива се от горещия бульон и се оставя да къкри на слаб огън за около 40 минути.
4. Сусамът се запича на сух тиган.
5. Когато зеленчуците омекнат, супата се пасира и се прецежда.
6. Поднася се гарнирана със заквасена сметана и сусам.
А как се прави вкусна крем супа, но от зелен фасул, можете да видите във видеото по-горе
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Вижте още рецепти в специализирания кулинарен канал във Vbox7.com ТУК!