Необходими продукти за 4 порции:
250 г картофи
200 мл прясно мляко
150 г праз
50 г краве масло
100 г бекон
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Картофите се обелват, настъргват се на едро ренде и се сваряват в млякото и 100 мл вода. Овкусяват се със сол и черен пипер.
2. Празът се реже на шайби и се задушава в маслото за кратко, след което се добавя към картофите и супата се сварява.
3. Беконът се реже на тънки ленти и се препича в сгорещен тиган, изважда се в суха чиния и се оставя настрана.
4. Готовата супа се пасира и ако е нужно, се доовкусява със сол и черен пипер.
5. Сервира се в купи и всяка порция се гарнира със запечен бекон.
Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!