Необходими продукти:
500 г краставици
20 г водорасли „Уакаме“
2 стръка пресен лук
3 с. л. светъл соев сос
3 с. л. бял винен оцет
1 с. л. тъмно сусамово олио
1 ч. л. лют пипер
1 ч. л. сусам
1 ч. л. захар
Начин на приготвяне:
В купа се разбъркват 800 мл студена вода, 2 с. л. соев сос и виненият оцет. Сместа се охлажда поне за 1 час.
Водораслите се изплакват под течаща вода, след което се накисват в студена вода за около 15 минути. Отцеждат се.
Краставиците се режат на жулиен.
Пресният лук се наситнява.
Краставиците се овкусяват с лютия пипер, захарта, сусамовото олио и останалият соев сос.
Прибавят се пресният лук, сусамът и водораслите. Зеленчуците се смесват с охладената течност.
Супата се сервира с кубчета лед.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Други рецепти:
Пилешка супа с китайски спагети и спанак
Бял борш с дълбок вкус
Френска лучена супа
Топла супа за студените вечери
Класическа пилешка супа
Пилешка супа по селски
Да си сготвим борш