1 кг лук
100 г пармезан
100 мл коняк или шампанско
1 връзка мащерка
чесън
хляб
Френската лучена супа е от онези класически ястия, които е грехота да не хапнете поне по веднъж дори и никога да не сте били във Франция.
Лукът се нарязва на тънки филийки и се задушава за поне 30 мин на бавен огън, за да се карамелизира добре.
Долива се телешки бульон и се остава да ври за още около 2 часа. Добавя се алкохолът и се изчаква да изври за още около 30 мин.
Супата се поднася с брускети с пармезан.
Други рецепти:
С какво да заменим пилешката супа, докато постим
Постна супа с паста „Орзо“
Френска лучена супа
Класическа пилешка супа
Пилешка супа по селски
Душата на супата – фиде