Необходими продукти:
250 г кестени
100 г шпеков салам
30 г краве масло
1 1/2 - 2 л пилешки бульон
1 ч. ч. бяло вино
1 морков
1/2 глава лук
1 к. ч. ориз
2-3 с. л. крема сирене
Начин на приготвяне:
Върху заострената част на всеки кестен се прави кръстовиден разрез. Кестените се слагат в тенджера с вряща подсолена вода и се бланшират за 5-7 минути. След това се обелват и се нарязват н адребно.
Почистеният лук, морковът и саламът се нарязват на кубчета. Кравето масло се загрява в тенджера, саламът се запържва за около 2 минути, след което се добавя лукът. След още 2 минути се прибавя нарязаният морков и се налива виното.
Продуктите се заливат с бульона и супата се оставя да къкри около 15 минути. След това се добавят оризът и нарязаните кестени и се вари до готовност.
Крема сиренето се разбърква с малко от бульона. Супата се застройва, разбърква се и е готова за сервиране.
Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!
Други рецепти: