Необходими продукти:
2 моркова
2 стръка целина
2 глави лук
няколко стръка праз лук
2 скилидки чесън
400 г картофи
зехтин
2 кубчета пилешки или зеленчуков бульон
морска сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете на кубчета морковите. Нарежете на ситно и целината. Обелете и нарежете лука на ситно, същото направете с праза и чесъна.
Включете котлона, в тенджера сложете малко мазнина и прибавете нарязаните зеленчуци. Разбърквайте ги непрекъснато в продължение на 10 минути, докато морковите омекнат, а лукът придобие златист цвят.
Обелете картофите и ги нарежете на кубчета с височина 1 см. В тенджера сипете 1,8 л вода. След като тя заври, сложете двете кубчета бульон и изчакайте да се разтворят напълно. После добавете зеленчуците, подправките и картофите. Нека супата поври, докато картофите омекнат.
Изчакайте леко да изстине и сервирайте.
Картофена супа
С праз лук и целина
13682