Необходими продукти:
500 г кайма
половин белтък
черен пипер
лют червен пипер
чесън на прах
2 стръка прясна целина
пресен магданоз
пресен розмарин
сух босилек
сух риган
1 обелен и ситно нарязан домат (без семките)
фусили (вид макарони)
1 морков
1 глава ситно нарязан лук
3 скилидки чесън, нарязани на дребно
пармезан за поръсване
1 зеленчуков бульон
зехтин
Начин на приготвяне:
Слагаме в тенджера вода, а след като заври - намаляваме степента на котлона и започваме да правим топчетата. Пускаме ги в леко къкрещата вода. После добавяме лука и чесъна.
Щом лукът поомекне, прибавяме едро нарязания на колелца морков и домата. Постепенно слагаме всички останали продукти (без пармезана и зелените подправки).
Целината, магданоза и пресният розмарин добавяме, когато вече сме изключили котлона. Готовата порция супа поръсваме с прясно настърган пармезан.
Италианска супа топчета
Как да не си я приготвиш
40260
Необходими продукти