Исландска супа с месо

Богата и засищаща

Исландска супа с месо
Снимка: Thinkstock/Guliver
1 от общо 1 гласа
Необходими продукти

1 агнешки врат
250 г пресни дребни картофи
70 г овесени ядки
50 г кейл
2–3 моркова
1 корен пащърнак
1 глава лук
2 стръка праз (бялата част)
2 стръка мащерка
2 дафинови листа
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Агнешкият врат се слага в дълбока тенджера и се залива с голямо количество вода, около 2–3 л. Прибавя се и нарязаният на едро лук и се вари около 2 часа на слаб огън, докато месото омекне напълно. В началото се отпенва. 

Картофите се измиват добре и се нарязват на едро. Пащърнакът, морковите и празът се почистват и също се нарязват на едри парчета. 

Зеленчуците се пускат в супата и се варят, докато омекнат. Супата се посолява и се подправя с цели клонки мащерка и дафинови листа. 

Месото се изважда, сипват се овесените ядки и се вари още 5 минути. 

Слага се и нарязаният на едро кейл. Месото се почиства от костите и се връща в супата. Кипва се и се сервира. 

Други рецепти:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти