Необходими продукти:
1,5 кг червени домати
2 скилидки чесън
1 червена чушка
1 глава лук
500 мл зеленчуков бульон
50 мл зехтин
1 с. л. мед
1 ч. л. сух риган
1/4 връзка копър
1 щипка лют червен пипер
сол и черен пипер на вкус
сирене „Пармезан“ за поръсване
Начин на приготвяне:
Лукът, чушката и чесънът се почистват и се нарязват на едро. Запържват се в зехтина, докато се карамелизират.
Налива се зеленчуковият бульон, добавят се и нарязаните на кубчета домати.
Овкусява се с лютия пипер, сол, риган, мед и черен пипер.
Супата се вари на слаб огън около 20 минути. След това се пасира и се прецежда, оставя се да се охлади и се прибира в хладилник поне за 1 час.
Сервира се с настърган пармезан и връхчета копър.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Други рецепти:
Корейска студена супа с краставици
Свежа пролетна идея - студена супа със спанак
Крем супа от тиквички
Рецепта за таратор, която вероятно не знаете
Витаминозна супа с карфиол