И тиквата стана на супа

Сменете таратора и пилешката супа с нещо ново

И тиквата стана на супа
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

С отминаването на лятото и настъпването на есента кухнята ни се променя. Вместо таратор и гаспачо вече се замисляме за по-различни, топли и питателни храни. Днес ви препоръчваме супа от тиква.

Необходими родукти за 4 порции:
750 мл вода
200 гр тиква
1 праз
1 среден картоф
50 гр шунка
25 гр заквасена сметана
125 гр полуобезмаслено прясно мляко
1 супена лъжица зехтин
2 кафени лъжички къри
сол
черен пипер

Приготвяне:
Обелете и нарежете на парченца картофа. Сцепете по дължината праза и изчистете добре вътрешността му. В тенджера загрейте зехтина и сложете да омекнат нарязания на ситно праз, картофа и тиквата, която също трябва да е нарязана на парчета. Поръсете с кърито и оставете още пет минути на слаб огън.

Полейте с водата и продължите варенето 35 минути. Посолете и поръсете с черен пипер. Смелете с миксер. Сварете млякото и го прибавете малко по малко в тенджерата, а след него и сметаната. Накълцайте шунката на ситно и я поръсете в супата преди да сервирате.

Бон апети!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти