Гъста мароканска супа с нахут

Питателна и екзотична

3 от общо 3 гласа
70 мин.
Необходими продукти

телешко месо или шилешко - 350 гр  

нахут от консерва - 200 гр  

леща - 200 гр  

домати малка консерва - 400 гр 

фиде - 50 гр 

сухи чушки - 3 бр  

лук - 1 бр 

морков - 1 бр

целина - 1/2 бр  

магданоз - 1 връзка 

лимони - 1 бр 

жълтък - 1 бр 

куркума - 1/2 ч.л. 

кориандър - 1/2 ч.л. 

черен пипер на вкус

сол на вкус

С особена емоция споделяме с вас тази рецепта за гъста супа с нахут и телешко месо на Mate Kitchen. Тя е изключително питателна и идва от кухнята на мистичното кралство Мароко. Тази страна трудно може да се опише с думи, а храната и начинът, по който се приготвя, е невероятно вкусна.

В нашата супа с нахут всъщност има доста сериозен набор от продукти. Освен месото и нахута, в тенджерата слагаме леща, лук, моркови, целина, домати, сухи чушки… Миксът от зеленчуци е много богат и от комбинация с месото и варивата се получава изключително силно ястие. Мароканската кухня ползва подправки, но тук те не са така много. В общи линии се ограничават до задължителните кориандър и куркума с добавка от повечко черен пипер.

Ако ползвате сух нахут, е задължително да го накиснете в студена вода от предишната вечер и да го прибавите още в началото на готвенето. Разбира се, винаги можете да разчитате на удобството на консервирания нахут. Според Mate Kitchen обаче варенето му отнема ненужно дълго време и горещо ви препоръчват да си го спестите.

Тази мароканска супа с нахут може да се приготви и с агнешко или шилешко месо и става не по-малко вкусна. Ние решихме да заложим на по-масово приемливия вариант за месо, тъй като знаем, че много хора не консумират агнешко, шилешко и овче заради специфичния му вкус. Ние го харесваме и можем да гарантираме, че няма да съжалявате, ако изберете него за тази рецепта.

Начин на приготвяне:

1. Сложете в тенджера под налягане нарязаното на кубчета месо и лещата, налейте 2 литра вода и ги сварете за около половин час.

2. Добавете при тях нарязаните лук, целина и морков, доматите, нахута, нарязаните сухи чушки и сухите подправки.

3. Варете супата още 15 минути, след което посолете и добавете фидето.

4. Щом фидето се свари, дръпнете супата от огъня.

5. Разбийте жълтъка с лимоновия сок и застройте супата. Накрая поръсете с нарязания магданоз и поднесете.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти