Необходими продукти:
140 г сурово кашу
80 г белено конопено семе
2 с. л. светла паста „Мисо“
сол и черен пипер на вкус
за гъбите:
250 г кафяви печурки
30 г сушени гъби шийтаке
50 мл зехтин „Екстра върджин“
40 мл светъл соев сос
1/2 ч. л. лют пипер на люспи (без семки)
сокът от 1 лимон
за гарниране:
10 г водорасли „Уакаме“
Начин на приготвяне:
Гъбите шийтаке се накисват във вода, за да набъбнат. След това се отцеждат и се накълцват.
Печурките се почистват и се режат на тънко.
Смесват се с гъбите шийтаке, лимоновия сок, зехтина, соевия сос и лютия пипер. Оставят се за 1 час в хладилник.
Кашуто се смила в блендер, заедно с пастата „Мисо“, 600 мл студена вода, конопеното семе, сол и черен пипер на вкус.
Водораслите се накисват в студена вода, докато набъбнат, и се отцеждат.
Супата се разпределя в купи, гарнира се с гъбите и водорасли.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Други рецепти:
С какво да заменим пилешката супа, докато постим
Постна супа с паста „Орзо“
Френска лучена супа
Класическа пилешка супа
Пилешка супа по селски
Душата на супата – фиде