Гъбена супа с праз

Готова за половин час

Гъбена супа с праз
Снимка: Thinkstock
3 от общо 2 гласа

Необходими продукти за 4 порции:

3 стръка праз
2 картофа
250 г пресни печурки
1 стрък целина
30 г краве масло
2 кубчета зеленчуков или пилешки бульон
1 жълтък
1 к. ч. кисело мляко
5 стръка копър
5 стръка магданоз

Начин на приготвяне:

1. Празът и обелените и нарязаните надребно картофи се задушават в маслото за 2–3 минути под капак.

2. Прибавят се нарязаните на филийки гъби и наситнената целината. Заливат се с 2 л гореща вода и всичко се вари 20 минути на тих огън под капак. Добавят се кубчетата бульон и варенето продължава още 5 минути.

3. Жълтъкът се разбива с млякото в купичка и се разрежда с 2 черпака от бульона. Застройката се връща обратно в чорбата, като се излива на тънка струйка и се разбърква непрекъснато.

4. Маха се от котлона и се поръсва със ситно нарязаните копър и магданоз.

Вижте още рецепти в специалната колекция в Vbox7.com ТУК!

Други рецепти за супа:

Пет рецепти за супа с паста

Гореща супа за душата

Супа топчета в три стъпки

Пилешка супа по селски

Душата на супата – фиде

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти