Необходими продукти за 4 порции:
3 стръка праз
2 картофа
250 г пресни печурки
1 стрък целина
30 г краве масло
2 кубчета зеленчуков или пилешки бульон
1 жълтък
1 к. ч. кисело мляко
5 стръка копър
5 стръка магданоз
Начин на приготвяне:
1. Празът и обелените и нарязаните надребно картофи се задушават в маслото за 2–3 минути под капак.
2. Прибавят се нарязаните на филийки гъби и наситнената целината. Заливат се с 2 л гореща вода и всичко се вари 20 минути на тих огън под капак. Добавят се кубчетата бульон и варенето продължава още 5 минути.
3. Жълтъкът се разбива с млякото в купичка и се разрежда с 2 черпака от бульона. Застройката се връща обратно в чорбата, като се излива на тънка струйка и се разбърква непрекъснато.
4. Маха се от котлона и се поръсва със ситно нарязаните копър и магданоз.
Вижте още рецепти в специалната колекция в Vbox7.com ТУК!
Други рецепти за супа: