2 узрели авокадо
2 къси краставици
2 стръка пресен лук
1 1/2 ч.л. бял винен оцет
300 мл зеленчуков бульон
80 мл зехтин екстра върджин
1 с.л. заквасена сметана
4 капки табаско или зелен лютив сос
сол
листа мента
зелена люта чушка
кръгчета краставица
Начин на приготвяне:
Разрежете авокадото наполовина, отстранете костилката и издълбайте меката му вътрешност с помощта на лъжица. Сложете го в блендер.
Обелете и разрежете на половина краставиците. Издълбайте семките им и ги добавете в блендера заедно с бялата част на пресния лук. Пасирайте до гладкост.
Добавете зелнчуковия бульон, лютия сос и оцета. Овкусете със сол и пасирайте отново. Без да спирате уреда, добавете зехтина малко по малко. След това добавете и заквасената сметана.
Сервирайте супата в дълбоки чинии. Гарнирайте с листа мента, кръгчета зелена люта чушка и краставица.